Go Back   MBClub UK - Bringing together Mercedes Enthusiasts > Technical > Engine
MBClub supports BEN Official Stickers @mbclubuk


Engine Engine/transmission and other oily matters

Reply
 
Thread Tools
Old 06-05-2012, 12:43 PM   #1
New Member
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
start problem with my A Class

Hi All

New member please could I get some help?
My A class (2001) keeps giving me problems starts when it wants! It does not cut out once I am driving; the problem is on short drives if I go to the local shop turn the car off and come back 5 minutes later the car will not start.
Everything else in the car works fine.
I donít know what to do its making me crazy so please help.
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 01:07 PM   #2
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
fuelpump noisy?
mauno is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-05-2012, 01:15 PM   #3
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
No the fuel pump is not noisy at all the only time it does not want start is on a short drive like driving down to the local shop please help.
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 01:28 PM   #4
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
quite hard to tell from here.
mauno is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 01:38 PM   #5
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
It just does want want to start once it starts fine no problems at i dont want what is will it need a new start motor?
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 02:30 PM   #6
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
I dont think its the starter. I would have to link it with the diagnostic tool to tell whats behind it
mauno is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 03:43 PM   #7
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
Hi
I took it for a diagnostic but i dont think did the diagnostic i dont know a loy about cars how do I know if they have done the diagnostic.?
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 03:54 PM   #8
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
Unhappy

[QUOTE=ruby287;1463109]Hi All

New member please could I get some help?
My A class (2001) keeps giving me problems starts when it wants! It does not cut out once I am driving; the problem is on short drives if I go to the local shop turn the car off and come back 5 minutes later the car will not start.
Everything else in the car works fine.
I donít know what to do its making me crazy so please help.


I want out early to local shop parked up want and got few bits got in the car and the car would not start. I left the car in the car park at 11.30am. I want back at two 2pm to see if it would start it did first time no problem.
If any anyone can help please contact me.
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 04:10 PM   #9
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
I have had the RAC twice and the car starts as soon as they get there i just dont know what to do help please?
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 04:26 PM   #10
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
where are you?
mauno is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 04:29 PM   #11
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
I am in canterbury kent
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 04:51 PM   #12
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
Hmm.. thats a bit of a distance from Braintree
mauno is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 04:53 PM   #13
Hardcore MB Enthusiast
 
mauno's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Braintree
Car: W203 C200K T model classic/ W168 1.4 avantgarde
Posts: 307
when you say it does not start, does that mean the starter does not spin?or its spinning without starting up? lights on instrument cluster or blank like no power at all?
mauno is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 05:13 PM   #14
New Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2012
Location: canterbury kent
Car: A CLASS MERCEDES
Posts: 27
All lights on dash board come when driving no warning lights come there is no noise the car runs perfect it just that it starts when it wants to and not when I want it to.
No problems cold starting in the mornings. Then if the car is left for say more than 2 hours, it will not start - as if the immobiliser has not been deactivated, ie engine will not even turn. It will take about an hour plus and then the car will start without a hitch !!
ruby287 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 05:21 PM   #15
Hardcore MB Enthusiast
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orpington,Kent
Car: A160 Avantgarde
Posts: 153
So, when the car will not start, there are no lights on the the dash?
area51 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
class, problem, start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools



All times are GMT +1. The time now is 07:31 AM.


MB club UK is A Mercedes Enthusiast club run by enthusiasts for enthusiasts, MBClub UK is in no way affiliated with Mercedes-Benz, DaimlerChrysler or any of their respective trademarks. The posted views of our members are in no way the views of MBClub.co.uk or its owners.